Mijn draagervaring

Elke reis begint met een eerste stap...

Hoe het begon...

Mijn oudste zoon Fedde was een onrustige baby. Een lekker slaapritme hadden we de eerste periode nog niet te pakken. Hoewel ik het heerlijk vond dat hij graag dichtbij mij wilde zijn, was het soms best een uitdaging dingen te ondernemen. Ik ben Fedde gaan dragen toen hij 5 weken oud was in een babydrager en een elastische draagdoek. Het was een openbaring om te merken hoe relaxt en ontspannen hij was als ik hem droeg én tegelijkertijd had ik mijn handen vrij om het huishouden te kunnen doen. Fedde is inmiddels een ondernemende peuter en vindt gedragen worden niet meer altijd even leuk. 

Tijdens het zwangerschapsverlof van mijn zoon Novan groeide de liefde voor geweven draagdoeken. Uren speurde ik op internet en las ik over verschillende merken, stoffen en maten. Novan vindt het vanaf dag één heerlijk om gedragen te worden. Ik bied hem het geborgen gevoel waar hij behoefte aan heeft. Nu ik moeder van twee kindjes ben, vind ik dragen ideaal! Als we er als gezin op uit gaan, kan de jongste heerlijk op mijn borst slapen terwijl wij dingen ondernemen. Wat is het dragen van zo'n kleintje toch een speciaal en warm gevoel!

Opleiding tot draagconsulent

Eenmaal aangestoken met het draagvirus wilde ik meer! Ik speurde het internet af op zoek naar informatie over dragen en hechting. Vriendinnen en kennissen vroegen mijn advies en met veel plezier en passie hielp ik hen op weg. Het werd tijd voor het verder uitdragen van mijn enthousiasme over het hoe en waarom van dragen. Als cadeautje voor mijzelf en om anderen zorgvuldig en stap voor stap te kunnen helpen, ben ik de opleiding tot draagconsulent gaan volgen bij Die Trageschule®. Tijdens de opleiding heb ik veel verschillende knooptechnieken geleerd. Ik weet hoe ik dit kan overbrengen op anderen en kan adviseren in het buik- en rugdragen met Soft Structured Carriers (SSC's), ook wel voorgevormde dragers genoemd.

Ik investeer continu in nieuwe materialen en volg regelmatig extra opleidingen en bijscholingen. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten. Zo kan ik jou en je kindje optimaal adviseren en bied ik kwaliteit en service. 

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten! :-)

Opleiding & scholing Draagconsulent:

Die Trageschule® - Opleiding draagconsulent (1)
Vereniging van Draagdoekconsulenten - Uitgebreid lidmaatschap

 

Praktijk de Glinstering

Oude Schoolstraat 5
5271 AN Sint-Michielsgestel

Contactgegevens:
jerney@praktijkdeglinstering.nl

0648956804

Kennen wij elkaar al?

  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon

Jerney Looijen

Jerney is expert op het gebied van moederschap, kindontwikkeling, 

opvoeden, hechting en balans. Jerney ondersteunt bewuste ouders bij de ontwikkeling van hun kind, van baby tot volwassene.

© 2020 Jerney Looijen | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring